Förhandla med en leverantör av catering i Stockholm

Det kan vara utmanande att planera ett evenemang och att säkra en leverantör av catering i Stockholm. Detta gäller inte minst om du har en stor vision men en begränsad budget. För att säkerställa att du gör en så bra affär som möjligt behöver du därför plocka fram din inre förhandlare. Nedan belyser vi nämligen våra bästa tips när det kommer till att förhandla med cateringfirman!

6 saker att tänka på när du förhandlar om catering i Stockholm

När du vill förhandla med ett företag som sysslar med catering i Stockholm bör du tänka på att:

  1. Vara införstådd med din budget. Innan du ger dig in i förhandlingen behöver du ha koll på hur stor din budget är. Den ger dig nämligen vissa ekonomiska begränsningar som du behöver förhålla dig till när du förhandlar. Dessutom hjälper budgeten dig att inte spendera mer pengar än vad du har råd med.
  2. Vara tydlig med ditt behov. Skapa en detaljerad lista som tydliggör ditt behov. Specificera vilken typ av mat som ska serveras och på vilket sätt serveringen ska ske. Ju tydligare och mer specifik du är med ditt behov desto mindre är risken för missförstånd.
  3. Göra egna efterforskningar. Gör gärna egna efterforskningar och kolla upp flera olika leverantörer av catering i Stockholm. Genom att göra detta kan du få en bra förståelse för marknaden och vilka priser som gäller. Detta är information som kommer väl till hands när du sedan förhandlar med en leverantör av dessa tjänster.
  4. Be om att få ett paketpris. Många cateringfirmor erbjuder paketpris som kan hjälpa dig att spara pengar jämfört med om du köper motsvarande tjänster separat. Fråga därför vilka sådana paket du kan tänkas erbjudas och till vilka priser.
  5. Vara flexibel med datumet. Om du kan vara flexibel med datumet för ditt evenemang är detta till din fördel. Då kan du nämligen välja att förhandla om en dag då cateringfirman har lite mindre att göra, till exempel en onsdag. Då har du större möjligheter att få ett bättre pris på deras cateringtjänster.
  6. Vara villig att kompromissa. Sist men inte minst kan du behöva kompromissa kring vissa saker. För att budgeten ska gå ihop kan du till exempel tvingas kompromissa kring antalet rätter, serveringen eller användningen av säsongsbetonade ingredienser.