Onlinelistan är en stor och populär länkkatalog

Länkkataloger är ett fenomen som har funnits ända sedan internet först befann sig i sin linda. Dessa kataloger var nämligen ett av de allra första sätten för användare att upptäcka och utforska webbplatser. Men även om länkkataloger generellt sett kanske inte är lika populära idag som de var då finns vissa av dem fortfarande kvar. Och faktum är att en katalog som Onlinelistan kan vara användbar för såväl sajtägare som besökare.

Onlinelistan listar din sajt och ökar dess synlighet på nätet

Genom att lista din sajt i länkkatalogen Onlinelistan uppnår du följande saker:

  • Ökad synlighet. En av de allra främsta fördelarna med att synas i länkkataloger är att du på detta sätt ökar synligheten för din webbplats. Genom att skicka in din sajt till sådana kataloger kan du därmed öka möjligheten att sajten rankar bra i sökmotorer och upptäcks av användare. Detta gäller inte minst när du försöker ranka på vissa specifika sökord. Så länkkatalogerna kan hjälpa dig att driva mer trafik till sajten på sikt.
  • Fler länkar. Ytterligare en fördel är att du kan få fler värdefulla länkar till din sajt från länkkatalogerna. Så genom att skicka in din sajt till sådana får du fler länkar som ligger ute på nätet och pekar till din hemsida. Detta skickar dels en viktig rankingsignal till sökmotorer såsom Google och Bing. Dessutom kan du på detta vis även uppmuntra andra sajtägare att länka till din sajt.
  • Ökad varumärkeskännedom. En annan fördel med att synas i länkkataloger såsom Onlinelistan är att du på detta sätt ökar varumärkeskännedomen. För en ökad synlighet innebär även att du får fler ögon på ditt varumärke. Så genom att lägga till sajten i sådana katalogen kan du även bidra till att bygga upp varumärket på olika plattformar. Detta är ett bra sätt att etablera sig som en auktoritet i branschen samt att öka varumärkeskännedomen.

Använd länkkatalogerna till din fördel

Som du märker finns det många olika skäl att lista din sajt i länkkataloger. Dessa kataloger finns trots allt fortfarande kvar där ute på internet. Därmed vore det ju dumt att inte dra nytta av detta genom att nyttja deras fördelar!

Publicerad i IT