Höstjackor i naturmaterial

När det börjar bli kallare ute finns ett stort behov av höstgarderoben. För många kan förra årets jacka hålla måttet ytterligare en säsong. Dock är det inte ovanligt att man vill gå in i hösten med någonting nytt och snyggt! Att välja jacka kan vara en utmaning när man vill att allting skall se rätt ut. Det finns en rad faktorer som väger in och för landets modelejon är det inte oviktigt med detaljer. Förutom att titta på självklarheter som skärning och passform, är tillverkningssätt och material viktigare nu än innan. Plast och syntetmaterial får i hög utsträckning ge vika för naturmaterial och funktionsmaterial. När det gäller naturliga material är bomull, hampa, skinn och mocka vanligt i jackor. Många exklusiva jackor använder dessa material och är dessutom noga med sin produktion.

För att istället lägga fokus på funktionerna kan man se över de många nya material och fibrer som kommit! Det finns ett otal plagg i GoreTex eller andra kvaliteter som låter fukt transporteras bort på ett smidigt sätt utan att för den sakens skull kyla ner kroppen. Dessa kombineras inte sällan med finare foder som merinoull eller dun. Gränsen mellan naturmaterial och syntetmaterial flyter samman då synergi-effekterna är utsökta! Om man vill hitta jackor som kombinerar innovation med tradition, finns ett flertal webbutiker vars utbud är stort och föränderligt. Gillar man att göra det enkelt för sig och beställa på internet är Halens snygga jackor något för den som vill ha något snyggt i höstrusket något att titta på.

Hitta din egen stil 

Även om man kan hävda att trender styr oss i hög utsträckning, är det fullt möjligt att hitta sin egen nisch. I dagens samhälle har vi tillgång till inspiration från hela världen och alla kan enkelt hitta sin favorit. Detta betyder att vi nu inte har en trend utan en uppsjö trender som alla har sin plats. Var därför gränslös i jakten på en ny jacka och varför inte testa någonting nytt som du inte tidigare haft?