Appar och emojis för cyklister

Många cyklister gillar att spela in sina cykelturer med hjälp av GPS, för att i efterhand kunna se hur långt de har cyklat och på vilken tid. När man sedan delar med sig av resultatet i sociala medier vill man kunna lägga till några passande emojis. Elektroniken för cyklister går i rasande takt framåt, cykeldatorer har funnits en bra tid och sportklockar ökar i och med smarta klockor.

Emojis med cyklande kvinnor

När Apple i höstas släppte iOS 10 överraskade de kvinnliga cyklister världen över. Det uppdaterade emoji-tangentbordet innehöll nämligen emojis med cyklande kvinnor, någonting som många kvinnliga cyklister har väntat länge på. Den nya emojin finns i totalt fem olika utföranden, med olika kombinationer av hudton och hudfärg. Bland dessa emojis finns dessutom kvinnor som cyklar på två olika typer av damcyklar, nämligen mountainbikes och racercyklar.

Skapa klubbevenemang i Strava

Appen Strava är populär bland många cyklister. Den låter dig spåra dina cykelturer och har i dagarna fått en uppdatering med spännande funktionalitet. Nu kan du nämligen lägga till klubbevenemang, någonting som tidigare endast var möjligt i datorversionen av appen. Strava finns tillgänglig för såväl Android som iOS, och ger nu sina användare möjligheten att se, skapa, svara och kommentera på klubbevenemang. I höstas gjorde Strava det möjligt för sina användare att skapa evenemang som liknar Facebook-evenemang, för att öka den sociala aspekten av appen. enligt utvecklaren själva finns redan närmare 135 000 klubbar världen över.

Ställ in cykelsadeln med hjälp av app

Även om man lika gärna kan använda ett fysiskt vattenpass, finns det flera olika appar som gör det möjligt för dig att använda ett digitalt vattenpass för att säkerställa att din cykelsadel är rak. För ett tag sedan släppte också sadeltillverkaren Morgaw en app till Android och iOS som kan hjälpa dig med just detta. En korrekt inställd cykelsadel kan som bekant utgöra skillnaden mellan en trevlig cykeltur och en otrevlig sådan, inte minst när du spenderar många timmar på din cykel.

Genom att använda de sensorer som finns inbyggda i din mobiltelefon kan appen Saddle Adjust hjälpa dig få rätt vinkel på din sadel. På så sätt kan du lätt ställa in sadeln när du köper en ny cykel. I appen kan du även spara sadelns optimala position, vilket gör att du lätt kan återgå till denna efter att ha provat andra positioner.