Assistanssamordnare i Halland

En assistanssamordnare är för dig som vill ha hjälp att sålla bland alla de assistansbolag och assistansföretag som finns i och runt omkring Hallands län. Du som är brukare har säkert specifika behov gällande din assistans och en assistanssamordnare kan hjälpa dig att hitta ett bolag som passar dina specifika krav och behov.

En assistanssamordnare matchar dig som söker personlig assistans mot ett assistansbolag som passar dina behov. Det är alltså att jämföra med en person som till exempel förmedlar bostäder eller någon annan typ av mäklare. I Hallands län kan det ibland vara svårt att hitta rätt bland de assistansföretag som finns. Du som kund eller brukare som det kallas inom assistansbranschen har säkert vissa behov. När du pratar med en assistanssamordnare i Halland så får du berätta om dina specifika behov och önskemål. Efter att assistanssamordnaren fått reda på vad du behöver för typ av assistans så kommer hen att leta upp företag i Halland som matchar dina behov. Därefter får du en lista med assistansbolag som matchar dina krav. Du som är assistansberättigad betalar ingenting för den här tjänsten. Det funkar nämligen så att de assistansbolag som får nya kunder står för eventuella kostnader.

Därför är det bra med en assistanssamordnare i Halland

Det tar mycket tid att identifiera och kolla upp olika assistansbolag. Du spar massor av tid att anlita en assistanssamordnare som både känner till branschen och de olika företag som finns i din region. Du kan anlita en assistansanordnare i Halland oavsett om du vill byta assistansbolag eller om du söker assistans för första gången. En assistanssamordnare i Halland kan även erbjuda rådgivning om du känner dig osäker och behöver hjälp och stöd. Rätten till assistansersättning prövas av Försäkringskassan. När du blivit berättigad till personlig assistans så kommer ditt beslut att omprövas vartannat år. Vid en sådan prövning kan timmarna som den assistansberättigade har rätt till både öka eller minska. Om du inte är nöjd med beslutet som Försäkringskassan har fattat så går det att överklaga till det som kallas Förvaltningsrätten. En assistanssamordnare kan även hjälpa till att överklaga beslut om det finns behov av det.