Välj rätt modell av vattenflaska som profilprodukt

Välj rätt modell av vattenflaska som profilprodukt

Vattenflaskor är tillsammans med pennor, kepsar och godis kanske en av de mest vanliga profilprodukterna. Billiga att tillverka, uppskattat av mottagaren och lätta att använda för de flesta. Dessutom passar det för väldigt många företag att ha vattenflaskor i sitt breda utbud av olika profilprodukter.

Om ni bestämt er för vattenflaskor med tryck så blir nästa fråga – vilken modell. För det finns en rad att välja mellan.

Den klassiska sportflaskan

De vattenflaskor som är allra vanligast är klassiska sportflaskan. En flaska med bra grepp på mitten och en pip som öppnas och stängs med munnen eller med en hand. Söker ni profilprodukter som vänder sig mot idrottsföreningar är detta rätta modellen.

Glasflaskan – för de som undviker plast

Plast är ett material som används i en mängd produkter men samtidigt något som fler väljer bort när det gäller livsmedel. Det kan exempelvis ses i att matlådor av glas blir allt vanligare. Ett alternativ är alltså att välja vattenflaskor av hållbart glas. Trycket appliceras på samma sätt men nackdelen är att flaskan blir tyngre och hårdare.

Plastflaskan med större tryckyta

Målet med profilprodukter är att det tryckta budskapet ska nå ut till många personer. Det behöver alltså både vara tillräckligt stort och tillräckligt tydligt. Av den anledningen har vissa producenter av vattenflaskor skapat modeller med extra stor tryckyta. I dessa fall kan trycket ske runt hela flaskan vilket kan jämföras med att många vattenflaskor bara kan ha tryck på en del av flaskan.

Aluminium med karbinhake

Vattenflaskor av aluminium har samma fördel som de av glas – dvs. att man kommer ifrån plasten. Däremot är dessa betydligt hållbarare än de i glas. Bland dessa är det även vanligt att en karbinhake är fäst på sidan. Därmed är det lätt att få med sig dessa vattenflaskor genom att haka fast dem på väskan eller liknande.

Vattenpåsen

Kanske inte en vattenflaska – men med samma funktion. En mindre påse som snabbt kan vecklas upp till en funktionsduglig påse fylld med vatten. Kanske inte den mest exklusiva profilprodukten som kan ges bort men en av de mer funktionella. Lätt att få med, lätt att använda och mycket funktionell.