Datahjälp för privatpersoner

Datahjälp för privatpersoner

Har det hänt att du fått dataproblem och inte vet vad du ska göra? Alla har säkerligen haft något dataproblem någon gång och behövt hjälp. Det finns enklare problem så som att ett lösenord har glömts bort eller ett loggin namn. Med dessa problem kan du säkerligen hitta svaren omgående via en link online. Det finns svårare problem som man kan få hjälp via google att lösa. Sedan finns det problem som man måste ha professionell hjälp med (om man inte är ett dataproffs). Så som att datan inte vaknar upp igen, har fått ett virus eller något annat. Vanligtvis är problemet med datan relaterade till mjukvara, hårdvara eller problem med olika program. Det kan även handla om problem med en anslutning.

Vad innebär datahjälp?

Det finns olika företag som hjälper till med datorer. Många datafixare kan lösa dina problem i hemmet. De hjälper till med större problem och mindre problem. Det är ofta yngre killar och tjejer som har mycket dataerfarenhet. De kan hjälpa till med olika modeller både om du har en Mac eller en PC data. Det finns datahjälp att få i nästan hela landet. De besöker dig vanligtvis på helgerna och kvällarna när du som kund är hemma. Även på veckodagar om det föredras av kunden. 

Vad kan jag få hjälp med?

Du kan få hjälp med nästintill alla datorproblem. Om du har ett virus och behöver datorsupport kan du få det. Krånglar datan och du behöver dataservice finns det möjlighet till det. Datahjälpare fixar också en trasig skärm om det skulle vara problemet. Om datan är slö och du behöver repareras den finns det möjlighet. Har du en trasig dator och behöver lämna in den på datorreperation kan det också ordnas. Kontakta Servitant för datorhjälp du inte kan hantera själv.

Hur kan jag få datorhjälp?

Datahjälp kan du gå genom att direkt kontakta ett företag som erbjuder denna servicen. Det finns mestadels möjlighet att datafixaren kommer hem till dig och löser problemet. Vill du hellre lämna din data hos fixaren finns den möjlighet också. Är datan helt sönder kan den behövas lämnas in på datorreperation. En del datorfixare kan också logga in till din data på distans och lösa problemet. Men då är det viktigt att du har internet. Fördel med detta alternativ är att du inte behöver lämna in datan eller få hembesök. Kostnader för datahjälp varierar beroende på problemet och hur tidsdrivande det är att laga. Men de flesta gångerna är priset mycket mer ekonomiskt än att inhandla en ny data.

Publicerad i IT