Hitta marknadens bästa kattförsäkring för din katt

Vilken som är marknadens bästa kattförsäkring varierar faktiskt lite grann. Några exempel på faktorer som påverkar är din katts ålder och sjukdoms- samt skadehistorik. Även din budget och ett antal andra faktorer som har med dig att göra påverkar också denna ekvation. Därför är det viktigt att du försöker sålla agnarna från vetet så att du kan hitta rätt försäkring för dig och din katt.

Du kan spara mycket pengar på att jämföra djurförsäkringar

Genom att teckna den bästa kattförsäkring du har råd med utifrån din ekonomi och dina personliga förutsättningar blir det lite billigare för dig att äga katt. Försäkringen gör nämligen att det inte kostar fullt lika mycket att erbjuda katten den bästa veterinärvård som finns att få i din stad. Men du skulle förmodligen bli förvånad om du visste hur mycket olika försäkringar skiljer sig i pris. Därför har du mycket att tjäna på att ta dig tid och jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag.

Så väljer du marknadens bästa kattförsäkring för just din katt

Hur ska du då gå tillväga för att identifiera och välja marknadens bästa kattförsäkring för just din katt, kanske du undrar? Svaret är att det finns flera olika faktorer som du bör väga in i detta viktiga beslut. Till exempel bör du sålla agnarna från vetet utifrån följande faktorer:

  • Direktreglerar försäkringsbolaget veterinärkostnader? Det finns som bekant många olika kattförsäkringar att välja bland. I många fall betalar du först hela kostnaden hos veterinären och ligger sedan ute med pengarna. Först efter ett tag får du tillbaka en del av kostnaderna genom försäkringsbolaget. Men det finns också försäkringsbolag som använder sig av direktreglering. Om du vill slippa ligga ute med en massa pengar kan ett sådant bolag vara det rätta för dig.
  • Ger försäkringsbolaget dig rabatter? Vissa försäkringsbolag ger sina kunder rabatter, till exempel om du har flera husdjur försäkrade hos bolaget. Om du har två eller fler katter kan det vara en bra idé att teckna en försäkring hos ett sådant försäkringsbolag. I vissa fall kan du även få en rabatt om du har till exempel din hemförsäkring, villaförsäkring, bilförsäkring eller annan typ av försäkring hos samma bolag.