Jämför de bästa bredbanden utifrån…

Behöver du ett mobilt bredband till sommarstugan, under semesterveckan eller i hemmet? Jämför de bästa bredbanden utifrån följande faktorer:

 1. Teknik och operatör
  Att Telia använder sitt eget mobilnät är självklart. Men vilket nät använder Hallon eller Vimla? Många av de mindre operatörerna hyr in sig på de stora näten. Det betyder att flera av dessa har exakt samma täckning som Telia men samtidigt kan erbjuda helt andra alternativ på tjänster och priser.
  Eftersom täckning är det absolut viktigaste bör detta kontrolleras extra noga. Detta inte minst om ett mobilt bredband köps in för att användas på semesterresan där alla operatörer inte har täckning.
 2. Kundnöjdhet
  De som jämför de bästa bredbanden gör detta oftast utifrån pris och täckning. Men det finns absolut en fördel att även se på allmän kundnöjdhet. Detta kan ske via exempelvis: omdöme via Facebook, omdöme via Trustpilot, omdöme via Google My Business

  Genom att läsa de olika recensioner som kunder lämnat är det även lättare att bilda sig en uppfattning om vad som är bra och vad som är dåligt med operatören.

 3. Bindningstider
  Bindningstider blir allt mer ovanligt och de flesta operatörer har ingen bindningstid alls eller bara en månad. Det ska helt enkelt vara lätt för kunden att byta – vilket självklart blir en konkurrensfördel mot de som fortfarande erbjuder längre abonnemang.
 4. Pris och GB
  Det som framförallt avgör priset är hur stor surfmängd som ingår. De billigaste abonnemangen har bara 2 eller 5 GB. Det kan räcka för personer som inte använder streamingtjänster då det primärt är dessa som tar stora mängder surf.

  Det går visserligen att köpa till GB de månader som surfmängden tar slut men detta brukar vara betydligt dyrare än att välja ett något större abonnemang.

 5. Hur hanteras surfmängden
  Får oanvänd surf sparas till kommande månad? Går det att föra över till vänner? Detta skiljer mellan abonnemangen och kan för vissa vara helt avgörande i val av alternativ.

Jämför de bästa bredbanden via…

Jämför de bästa bredbanden via jämförelsesidor online eller genom att besöka de olika operatörernas hemsidor. Överlag är det enklast att jämföra surfmängd, priser och allmänna villkor via de största jämförelsesidorna. Det är däremot viktigt att komma ihåg att dessa kan uppdateras manuellt vilket innebär att fakta inte alltid behöver vara uppdaterad mot operatörernas sidor.

Publicerad i IT