Skapa billig kamerabevakning över ditt hem

Skapa billig kamerabevakning över ditt hem

Behöver det kosta stora summor samt ett månadsabonnemang för att få kamerabevakning över ett hem? Nej, för under 1000 kr går det att bevaka hemmet. Men önskas högsta möjliga säkerhet behöver större summa läggas ut.

Kamerabevakning via app

Via flera teknikbutiker går det att köpa övervakningskameror som kan monteras i privata bostäder. Detta med de grundfunktioner som behövs vid kamerabevakning.

  • Filmar i högupplöst film

Dagens kameror kan filma i mycket hög kvalité. Därmed går det att tydligt se vad som händer i hemmet när som helst på dygnet. Många har även night-vision vilket gör att det krävs mycket lite ljus för att filmen ska visa vad som sker på natten.

  • Spara på kort eller moln

Den video som skapas sparas i en molntjänst alternativt på ett inbyggt SD-kort. Många har även kombinationer av dessa för ökad säkerhet.

  • App

Genom en app kan de som hanterar larmet se, i realtid, vad som händer. Appen kan även skapa pushnotiser och larma i det fall som kameran skulle upptäcka rörelse.

  • Tvåvägskommunikation

En smidig funktion är att välja kamerabevakning med tvåvägskommunikation. Med det menas att kameran har mikrofon som spelar in ljud samt har högtalare som förmedlar vad som sägs direkt via appen. Larmägaren kan alltså prata, via appen, och påtala att väktare eller polis är kallad till platsen.

Men utan utryckning…

Det som framförallt skiljer dessa billigare system mot de dyrare systemen för kamerabevakning är vad som sker vid larm. Utan abonnemang hos larmbolag behöver ägaren själv agera för att stoppa inbrottet och minimera eventuella skador.

Finns det däremot ett abonnemang hos ett larmbolag kommer operatörerna se vad som händer, via videomaterialet, och skicka väktare, polis, brandkår osv.

Passar för enkel kamerabevakning av hem

Denna form av kamerabevakning passar för enkel bevakning av hem. Som visas ovan går det att få betydligt högre grad av säkerhet genom att ha ett väktarbolag som kan göra uttryckning vid larm. Men det är inte alltid som detta behov finns.

Många privatpersoner använder denna form av bevakning för att ha kontroll på vad som händer hemma – snarare än att skapa skydd mot inbrott. Har barnen kommit hem från skolan? Hur mår hunden? Är alla apparater avstängda i köket? Det är enbart kreativiteten som sätter gränser för hur bevakningen kan ske.